Welkom  
Home  
Contact  
Wegwijzer  
Dokters  
Medewerkers  
 
Fysische geneeskunde  
Onderzoeken  
Wettelijke voorzieningen  
Professionele aanvragen  
Links  
Aanbevolen folders  
Actualiteiten  
Nieuwsbrief  
Test uw kennis  
Rondvraag  
  Wat is reuma?
  Diagnose
  Hoe onstaat
reuma?
  Woordverklaring
 

Dze pagina afdrukken

Reuma
Diagnose

De diagnose wordt gesteld door middel van het verhaal van de patiënt, het lichamelijk onderzoek en vaak doen we ook beroep op onderzoeken zoals laboratoriumonderzoek, radiografie, echografie, botmeting, elektromyografie, isotopenonderzoek, CT-scan en magnetische resonantie (NMR). In zeldzame gevallen en vooral in het kader van wetenschappelijk onderzoek, gebeurt een naald-artroscopie waarbij onder lokale verdoving een weinig ingrijpende kijkoperatie gebeurt om het gewricht te bestuderen en zo nodig een stukje weefsel te nemen voor microscopisch onderzoek.

Een vroege en juiste diagnose is belangrijk voor een correcte behandeling, die verdere beschadiging van de gewrichten kan voorkomen. Vaak voorkomende en leeftijdsgebonden aandoeningen osteo-artrose en osteoporose worden niet uitsluitend door “slijtage” veroorzaakt.

Een frequente aandoening als reumatoïde artritis kunnen we voorlopig nog niet definitief genezen, maar dankzij de toegenomen kennis en de recente ontwikkeling van nieuwe medicatie kan de ziekte gestabiliseerd worden. Bij vroegtijdige behandeling kan ook functionele beperking van de gewrichten tot een minimum herleid worden.

 

 
Weg naar As 123, 3600 Genk | Tel. 089 36 29 36 | Fax 089 35.25.00 | E-mail: info@reumacentrum-genk.be | Website : www.reumacentrum-genk.be